kotiliesi

PROTEIINIPITOINEN AURA UUNIPASTA

Taitava Jenni  Liemessä - blogista loihti uunifetapastan jälkeen Valiolle Aura uunipastan. Olin linkin nähnyt jossakin ja ajattelin et tota tarttee kokeilla joku päivä. En tutustunut reseptiin sen tarkemmin, mutta ajattelin sen menevän jotenkin samoin kuin fetapasta. No ei se mennyt tietty ihan niin ja tottakai mullei ollut täydellinen setti tarvikkeita sitä varten, joten jouduin varioimaan omanlaisen Aura uunipastareseptin olemassa olevista aineksista. Olin ostanut Ruohonjuuresta erilaisia gluteenittomia pastoja ja paras löytö oli proteiinipitoinen mustapapu pasta. Siinä on proteiinia 45g/100 g, kun taas keskimäärin pastassa proteiinipitoisuus pyörii siinä 12g/100g paikkeilla. Ajattelin tämän pastan myös olevan samalla Halloween ruokaa värinsä vuoksi. Olihan pasta erikoisen näköistä ja lapsetkin ihmettelivät tuota tuotetta moneen otteeseen. Ja tämä proteiinimäärä sopisi hyvin myös omaan ruokavaliooni tällä hetkellä, joka on valmentajan mukaan paljon kasviksia ja proteiinia. Ei siis tarkkoja määriä.


No mutta tässä mun Aura uunipastaohje:

1/2          suuri sipuli
1             kokonainen valkosipuli
1 pkt       aurajuustoa
0,25 dl    oliiviöljyä
100 g      keltaisia miniluumutomaatteja
1/2 dl      salvian lehtiä
               suolaa
               mustapippuria
100 g      mustapapuspagettia

Viipaloi sipulit läpikuultaviksi, ohuiksi viipaleiksi. Musraa valkosipuli veitsen sivulla ja pilko uuniastiaan sipulin kera. Lisää oliiviöljy, mausteet ja tomaatit. Murustele käsin aurajuusto sekaan ja sekoita ainekset. Paista uunissa 225 asteessa n. 20 min. Keitä pasta n. 14 minuuttia uuniin laiton jälkeen. Pasta kypsyy noin kuudessa minuutissa. Näissä gluteenittomissa ja erikoispastoissa on ensiarvoisen tärkeää noudattaa keittoaikoja, muuten ne mössöytyvät. Kun molemmat on valmiit, sekoita pasta uunivuan sekaan ja nauti hyvän parmesanin kera.

Jospa ensi kerralla jaksaisin lukea ohjeet loppuun jos haluan testata muiden tekemiä upeita reseptejä. Huh!Tää mustapapupasta on upean näköistä! Vähän aikaa tottui silmällä tottua mustaan ruokaan, mutta kun selitti itselleen mistä musta väri tulee niin tää näytti vain upealta!
Ei kommentteja