KOLMEN SUKLAAN JOULUKEKSIT
Suklaakeksit oli työlistalla lasten toiveesta joulun alusleipomiseksi. Näimme näitä kahvilassa Helsingin keskustassa, kun kävimme Aleksin joulukadun avajaisien jälkeen kaakaolla ja suklaakeksillä ja lapset halusi kokeilla myös itse leipoa näitä. Lapset teki oman reseptinsä ilman joulumausteita ja mie tein sit gluteenittomat versiot joulumausteisina ja paaaaljon suklaata.
Nämä säilyvät hyvin ja parempia kun saavat kuivahtaa huoneenlämmössä niin tulevat rapeammiksi päivien päästä. Nauti hyvän joulukahvin tai kaakaokermavaahdon kera. Nams!
Taikina:
100 g huoneen lämpöistä voita
1 dl sokeria
0,5 dl siirappia
3,5 dl gluteeniton jauhoseos (sunnuntai)
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia
0,5 tl kardemumma
0,5 tl inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
1 dl kaurahiutale (gluteeniton)
50 g valkosuklaa
50 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
Sekoita munat ja sokeri sähköisella vatkaimella. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset sekaisin ja lisää ne ja siirappi sekoittaen. Pilko suklaat pieniksi ja sekoita taikinaan. Laita lusikalla 8-10 pyöreää taikinaa leivinpaperilla, paista vaikka parissa erissä. Kekseistä on tarkoitus tehdä jättikeksejä. Jos haluat pienempiä niin tee 12-16 keksiä. Paista keksejä uunin keskiosassa 8-9 minuuttia ja jäähdytä ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti