RAHKAINEN JUUSTOKAKKU PÄÄSIÄISEKSI (GLUTEENITON)
Pääsiäinen tulee ja yhtäkkiä kaikki asiat muuttuikin ja emme menekään valmiiseen pääsiäispöytään isovanhemmille. Nyt siis piti itse kääriä hihat ja tehdä pääsiäistä kotiin ja suunnitella menua. Törmäsin ihanan Annin uunissa -blogissa Parhaista parhain mangojuustokakku ohjeen. Varioin sitä hieman sokerin, pohjan, ja täytteen suhteen, mutta inspiraationa oli Annin mielettömän hyvä ohje!
kakkupohja:
200 g gluteeniton digestivekeksi
100 g voita
rahkainen juustotäyte:
2 dl kuohukermaa
200 g mairorahkaa
2 dl fariinisokeria
1 tl limemehua
tilkka vettä
6 kpl liivatetta
koristekerrostus:
2 prk mangososetta
2 kpl liivatetta
tilkka vettä
Sekoita blenderiin keksit ja pehmennetty voi. Laita seos leivinpaperilla peitetylle irtopohjavuokaan tasaiseksi pohjaksi. Laita jääkaappiin jähmettymään juustotäytteen teon ajaksi.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kermavaahto löysäksi vaahdoksi. Sekoita hennosti sekoittaen rahka kermavaahdon sekaan. Vaahdota toisessa astiassa sokerit, limemehu ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaan vettä. Kaada liivate tuorejuustomassan sekaan ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Sekoita lopulta kerma varovasti tuorejuuston sekaan. Lisää massa irtopohjavuoan pohjataikinan päälle tasaiseksi massaksi. Laita taas jähmettymään pariksi tunniksi jääkaappiin.
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Laita mangosose kulhoon. Kiehauta vesitilkka kattilassa ja lisää liivatteet siihen. Sekoita liivateseos mangososeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää mangosose rahka-juustoseoksen päälle ja tasoita koristekerrostus.
Anna kakun hyytyä vielä pari tuntia jääkaapissa. Koristele kukilla tai pääsiäisraemunilla pääsiäispöytään.
Kommentit
Lähetä kommentti