kotiliesi

MAKUSIIRAPPEJA SODA STREAM KUPLAVETEEN
Soda stream on meikäläisen perheen pelastus. Saimme sen joululahjaksi. Juomme limuja aika usein viikonloppuisin ja mun mielestä ne on monesti liian makeita eli eivät sinänsä toimi janojuomana. Usein lisään limuun soodaa ja laimennan makua virkistävämmäksi. No soda streamillä voit itse päättää makeutuksen suhteen ja lisäksi voit itse tehdä makusiirappeja kuplavedelle. Kokeilin eilen tehdä syreenistä ja raparperista makusiirappeja. Molemmat oli maukkaita ja raikkaita, kunhan makean suhde pysyy oikeana. SYreenisiirapin ohjeen löysin Lumo lifestyleblogista https://lumolifestyle.blogspot.com/2018/05/syreenisiirappi.html . Itse en tosin lisännyt värjäävää mustikkaa, koska haluan syreeilimun olevan myös raikkaan väristä.

Tässä helppo ohje ilman siis mustikan väriä ja ilman sitruunaa:

2 dl         vettä
3 dl         syreenin kukkia
2 dl         sokeria

Kerää kukkaset ja kopauta kukat ensin lavuaarin reunaan kovasti että ötökät tippuu pois. Syreeneissä (ainakin meidän kukissa) oli paljon koppakuoriaisia eikä ne lähteneet edes huuhtelulla pois. Eli kopautin useita kertoja ennen huuhtelua ja vielä huuhtelun jälkeen. Silti muutama koppis löytyi keittelyvaiheessa :(
Revi kukat irti niin ettei vihreää tulisi lainkaan mukaan.

Lisää vesi, puhdistetut kukat ja sokeri ja keittele miedosti n. 10 min. Anna jäähtyä. Siivilöi talouspaperin läpi niin varmasti kaikki ylimääräinen kää matkasta pois. Purkita desinfioituun astiaan.

Siirappia voi lisätä sodastream makuveteen oman maun mukaan. Itse lisäsin n. 2dl kuplavettä n. 4rkl siirappia. Lisää jäitä ja kukkia koristeluksi.


Raparperisiirappi

4 dl           raparperia
4 dl           vettä
4 dl           sokeria


Huuhtele ja pilko raparperit. Keitä kattilassa kaikkia aineksia n. 10- 15 min. Anna jäähtyä ja siivilöi talouspaperin läpi. Säilö desinfioituun purkkiin.

Raparperisiirappi on mun suosikki kyl ehdottomasti. Lisää siirappia maun mukaan kuplaveteen ja koristele esim. rosmariinilla ja raparperilla, laita paljon jäitä.
Ei kommentteja