PARAS RAPARPERIPIIRAS VALKOSUKLAALLA
Tää on siis ehdoton suosikki raparperipiiraaksi. Bongasin alkuperäisen ohjeen Vanilja-raparperipiiras | Reseptit | Kinuskikissa n sivuilta. Rakastuin tähän ja hiukan tottakai varioin omaan makuun.
Koska se perinteinen raparperipiiras on yleensä mielestäni liian kuiva, niin se tarvitsee aina vaniljakastikkeen seurakseen. Tässä taas on kaikki. Ihana kosteus mukana. Raparperi on tosi kirpeä maultaan, joten valkosuklaa makeudellaan tasoittaa kirpeyttä mun mielestä tosi lempeästi. Ohje on helppo.
Pohja:
150g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauho tai gluteeniton jauhoseos
1 dl kaurahiutale tai gluteeniton kaurahiutale
Täyte:
2 ps (á 126g) vaniljakastikejauhepussi
4,5 dl maitoa
150 g valkosuklaa
Raparperia koristeluin oman maun mukaan
Tomusokeria viimeistelyyn
Vatkaa sokeri ja margariini/voi vaahdoksi. Sekoita muna, jauhot ja kaurahiutale sekaan. Voitele vuoka voilla tai margariinilla ja laita piirakkataikina pohjalle. Sekoita vatkaimella vaniljakastijauho ja maito. Anna tekeytyä 10 min. Lisää sekaan pieniksi paloiteltu valkosuklaa. Koristele raparperilla. Paista uunissa 200 asteessa tai 180 asteessa kiertoilmalla 35 minuuttia. Ripottele tomusokeria koristeluksi.
Tää on hyvää ihan vaan tällaisenaan!
Kommentit
Lähetä kommentti