LEHTIKAALI-VUOHENJUUSTOPIIRAS
Lehtikaali, tuo jo vuosia trendivihannesten joukossa kylpevä vihreä on kasvanut meidän yrttilaarissa mukavasti ja olen yrittänyt tunkea vähän joka paikkaan sitä. Nyt löysin kiva reseptin, jota hieman varioin. Tän voi tehdä gluteenittomana tai ihan normaalina pohjana, mutta kaupasta löytyy myös ihan hyviä piiraspohjia, jos arki on kiireinen ja haluaa helpotusta arkeen.
Tässä gluteeniton pohja:
1 dl oliiviöljyä2 dl tattarijauhoja
2 rkl vettä
1 dl emmental raastetta
0,5-1tl suolaa
Tavallinen pohja:
2 dl ruisjauhoja
1 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
100 g voita
2 rkl vettä
1 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
100 g voita
2 rkl vettä
Täyte:
150 g lehtikaalia pilkottuna
2 sipulia
1 rkl öljyä
1 pkt vuohenjuustoa
3 kananmunaa
250 g kaurakermaa
2 sipulia
1 rkl öljyä
1 pkt vuohenjuustoa
3 kananmunaa
250 g kaurakermaa
125 g mascarponejuustoa
1 dl vettä
1 tl meiramia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 dl vettä
1 tl meiramia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2-3 oksaa oliiviyrttiä
1-2 rkl pinjansiemeniä
Tee pohja ja esipaista uunissa n. 10 min 200 asteessa. Huuhdo lehtikaalit ja revi lehtiruodot irti. Pilko pieneksi veitsellä. Pilko sipuli. Paista tilkalla öljyssä lehtikaali ja sipuli pannulla kuullottaen. Lisää kulhoon kerma, mascarpone, mausteet ja kananmunat. Vatkaa. Lisää esipaistetun pohjan päälle lehtikaali-sipulipaistos, pilkottu vuohenjuusto ja kerma-munasekoitus. Ripottele päälle pinjansiemeniä. Paista uunissa 200 asteessa 30 min. Tarkista että täyte on jähmettynyt. Anna jäähtyä ja koristele tuoreilla yrteillä.
Kommentit
Lähetä kommentti