LEHTIKAALI-VUOHENJUUSTOPIIRAS


Lehtikaali, tuo jo vuosia trendivihannesten joukossa kylpevä vihreä on kasvanut meidän yrttilaarissa mukavasti ja olen yrittänyt tunkea vähän joka paikkaan sitä. Nyt löysin kiva reseptin, jota hieman varioin. Tän voi tehdä gluteenittomana tai ihan normaalina pohjana, mutta kaupasta löytyy myös ihan hyviä piiraspohjia, jos arki on kiireinen ja haluaa helpotusta arkeen. 

Tässä gluteeniton pohja:

 1 dl         oliiviöljyä
2 dl          tattarijauhoja
2 rkl        vettä
1 dl          emmental raastetta
0,5-1tl     suolaa

Tavallinen pohja: 
2 dl         ruisjauhoja
1 dl         puolikarkeita vehnäjauhoja
0,5 tl       suolaa
100 g      voita
2 rkl        vettä

Täyte:
150 g        lehtikaalia pilkottuna
2               sipulia
1 rkl         öljyä
1 pkt         vuohenjuustoa
              kananmunaa
250 g        kaurakermaa
125 g        mascarponejuustoa
1 dl           vettä
1 tl           meiramia
1 tl           mustapippuria
1 tl           suolaa
2-3           oksaa oliiviyrttiä
1-2 rkl     pinjansiemeniä


Tee pohja ja esipaista uunissa n. 10 min 200 asteessa. Huuhdo lehtikaalit ja revi lehtiruodot irti. Pilko pieneksi veitsellä. Pilko sipuli. Paista tilkalla öljyssä lehtikaali ja sipuli pannulla kuullottaen. Lisää kulhoon kerma, mascarpone, mausteet ja kananmunat. Vatkaa. Lisää esipaistetun pohjan päälle lehtikaali-sipulipaistos, pilkottu vuohenjuusto ja kerma-munasekoitus. Ripottele päälle pinjansiemeniä. Paista uunissa 200 asteessa 30 min. Tarkista että täyte on jähmettynyt. Anna jäähtyä ja koristele tuoreilla yrteillä. 



Kommentit

Suositut tekstit