VÄHÄHIILARINEN MUNAKOISOLASAGNE

Oon tästä haaveillut jo tovin, että saan ostettua munakoisoa ja muut maukkaat tarvikkeet vähähiilarittoman lasagnen tekoon. Valitsin tällä kertaa Pirkka Parhaat - tuoteperheestä raaka-aineita, ihan sillä, että tiedän, että Pirkka tuoteryhmiä kehitetään todella hartaasti ja tuotteiden eteen ja hankintaan tehdään paljon töitä. Yleensä Pirkan kanssa ei tule pettymyksiä ja tietää, että tuotteet on niin tutkittuja, että ne on varmasti turvallisia. Asiaan.

Mä nyt satuin valitsemaan nämä tuotteet, voit aivan hyvin valita muiden valmistajien tuotteita myös. 

Päätin etukäteen jo valmistaa kaksi eri kastiketta. Toinen Elovena-kauramuru-tomaattinen kastike ja toinen tahmainen suolainen juustotahna. 

1 kg          munakoisoa
1 nippu     kevätsipulia
350 g        kirsikkatomaatteja
1 prk         Pirkka mascarpone pastakastike
1 tlk          Mutti tomaattimurska
1 prk         Pirkka kaurafraiche
1 pkt         Pirkka feta
1 ps           Elovena kaurajauhis
1 rkl          soijakastike
1 tl            mustapippu
4 rkl          oliiviöljyä
1 dl           tuore basilika



Huuhdo ja viipaloi munakoisot. Asettele uunipellille, ripottele oliiviöljyä ja suolaa. Paahda kiertoilmalla uunissa n. 20 min 200 asteessa. Huuhtele kirsikkatomaatit, ripottele öljy ja yrttimauste. Paahda tomaatteja uunissa n. 15 minuuttia munakoisojen kanssa samaan aikaan. 

Kasvisten ollessa uunissa tee kastike. Lisää oliiviöljy, kauramuru, pilkottu nippusipuli pannulle ja paista hetki, lisää mascarpone-pastakastike ja tomaattimurska. Mausta soijakastikkeella, mustapippurilla ja tuoreella pilkotulla basilikalla. Anna hieman tekeytyä miedolla lämmöllä pannulla. Lisää paahdetut tomaatit uunista kastikkeeseen.

Sekoita syvällä lautasella feta ja kaurafraiche. Lado alle ensin tomaatti-kaurajauhiskastiketta, sitten fetatöhnää n. 1/3. Sitten päälle paahdetut munakoisot. Ja lado kerroksittain kunnes päällimmäisenä on kastikkeet. 

Paista uunissa 25 min 200 asteessa tai  185 asteessa kiertoilmalla. Koristele lopuksi tuoreella basilikalla.






Pirkka parhaat tuotteet on varmasti luotettavia ja varmoja valintoja.






Hyviä tuoreita tomaatteja on vaikea löytää. Näihin luotan. Näyttää hyvältä!





Munakoiso eli aubergiini tai munahedelmä eli patamunakoiso on sekä terveellinen, että kaunis raaka-aineena, mutta myös herkullista kun sille antaa mahdollisuuden. Monella siihen liittyy jo ensinäkemältä ennakkokäsityksiä ja on päätetty, että se on pahaa (empiirinen tutkimus).






Munakoisot saa olla ladattuna tosi tiiviisti ettei rakoja jää.
Ennemmin hieman paksumpi kerros kuin liian ohut.





 Tää o hyvää, eikä nyt niin epäterveellisimmästä päästä.



Kommentit

Suositut tekstit