kotiliesi

PIZZA BIANCAHola amigos! Tai jotain sinnepäin. Käytiin syyslomalla Teneriffalla. Joo siellä asti piti käydä, että löydän Pizza Biancan :D Mun 11-vuotias poika tilasi sen eräässä ravintolassa ja oh boy se oli hyvää. Nyt kun itse selailin reseptejä Pinterestistä niin  ajauduin täysin kuvan perusteella tähän reseptiin: http://www.certifiedpastryaficionado.com/best-pizza-bianca-white-pizza/  ja tämä on sellainen mitä tähän varioin. Nyt kun sitten tulin koneelle tätä reseptiä kirjoittamaan, niin huomasin, että kyllähän sitä suomenkielisiä eri reseptejä löytyy myös. Jokaiselle varmasti löytyy se omansa. Mutta minä testasin tuota Pastry Aficionadon reseptiä varioiden. Ja koska taistelen edelleen tämän vehnän syönnin kanssa ja yritän selvittää mikä vehnälajike aiheuttaa nivelkipuja tai onko se ylipäänsä vehnä? Ulkomailla syömäni valkoinen leipä ei aiheuttanut ongelmia. Niin sain neuvon kokeilla luomu vehnäjauhoa. Joten tämä pizzapohja on väännetty luomu vehnäjauhosta kokeillen. Jos haluat gluteenittoman pohjan niin siihen löytää ohje täältä: http://ihantolalta.blogspot.com/2017/05/savulohipizza-gluteeniton.html
Tässä on myös se hyvä puoli, että kun lopetin lihansyönnin olen pizzaan tilannut tonnikalaa, jep! ei sekään ole eettisesti paras valinta. Mut nyt pärähti. Tää oli niin täyteläinen jamaukas et tonnikalapizza kyl kalpeni tän rinnalla! Tosin miten Whiten pizzan rinnalla joku voi näyttää kalpeammalta?


Pizzapohja:

1,5 dl      vettä
3 dl         luomu vehnäjauhoja
1 tl          kuivahiivaa
0,5 tl       suolaa
1 rkl        oliiviöljyä


Täyte:
250 g       mozzarellaa
125 g       ricottajuustoa
30-50g     pecorinoaMausteeksi oliiviöljyä, valkosipulia, sormisuolaa ja tuoretta basilicaa


Tee näin:
Jos käytät pizzakiveä niin laita se lämpenemään jo uuniin. Laita pilkottu valkosipuli maustumaan suolalla maustettuun oliiviöljyyn. Sekoita kädenlämmin vesi kulhossa. Lisää jauhot, suola, kuivahiiva ja sekoita. Lisää jauhot ja vaivaa käsillä, niin, että saat taikinan helposti irti kulhon reunoista. Vaivaa taikina ja leivo pizzapohjaksi ja esipaista taikinaa uunissa 10min. Sekoita pilkottu mozzarella ja ricottajuusto keskenään ja levitä esipaistetun pizzapohjan päälle. Pirskottele päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja puolet raastetusta pecorinosta. Paista uunissa niin kauan kunnes juusto on saanut kauniin kullanvärin pintaan. Nauti valkosipuliöljyn, pecorinoraasteen ja tuoreen basilikan kanssa. Lisää tarvittaessa hieman sormisuolaa. Siihen kylkeen joku hyvä valkoviini. Nam!
Ei kommentteja