PIZZA BIANCA
Tässä on myös se hyvä puoli, että kun lopetin lihansyönnin olen pizzaan tilannut tonnikalaa, jep! ei sekään ole eettisesti paras valinta. Mut nyt pärähti. Tää oli niin täyteläinen jamaukas et tonnikalapizza kyl kalpeni tän rinnalla! Tosin miten Whiten pizzan rinnalla joku voi näyttää kalpeammalta?
Pizzapohja:
1,5 dl vettä
3 dl luomu vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Täyte:
250 g mozzarellaa
125 g ricottajuustoa
30-50g pecorinoa
Mausteeksi oliiviöljyä, valkosipulia, sormisuolaa ja tuoretta basilicaa
Tee näin:
Jos käytät pizzakiveä niin laita se lämpenemään jo uuniin. Laita pilkottu valkosipuli maustumaan suolalla maustettuun oliiviöljyyn. Sekoita kädenlämmin vesi kulhossa. Lisää jauhot, suola, kuivahiiva ja sekoita. Lisää jauhot ja vaivaa käsillä, niin, että saat taikinan helposti irti kulhon reunoista. Vaivaa taikina ja leivo pizzapohjaksi ja esipaista taikinaa uunissa 10min. Sekoita pilkottu mozzarella ja ricottajuusto keskenään ja levitä esipaistetun pizzapohjan päälle. Pirskottele päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja puolet raastetusta pecorinosta. Paista uunissa niin kauan kunnes juusto on saanut kauniin kullanvärin pintaan. Nauti valkosipuliöljyn, pecorinoraasteen ja tuoreen basilikan kanssa. Lisää tarvittaessa hieman sormisuolaa. Siihen kylkeen joku hyvä valkoviini. Nam!
Kommentit
Lähetä kommentti