VEGAANISET JA JUUSTOISET KEBAB TACOVENEET




Olipas kauhea sanahirviö toi otsikko! No tästä päästään aiheeseen vegemessut, mistä tarttui paljon erilaisia lihan korvikkeita, falafelia, kastikkeita, vegemakkaroita ja erilaisia hummuksia. Pitihän niitä heti päästä testaa. Perhe päätti että halusi torilloja ja he söivät jauhalihalla tortilloja ja mä välttelen vehnää, joten otin tacoveneitä. Niihin laitoin pohjalle itsetehtyä ketsuppia, joka mielestäni on enemmänkin salsaa (ohje täällä https://ihantolalta.blogspot.com/2019/01/gluteeniton-ja-lihaton-makaronilaatikko.html). Vuorasin pohjan salaatin lehdillä, jonka jälkeen lisäsin pannulla paistettua Soijafileitä, Vönerin mother of sauces kastiketta, tuoretta sipulia, kurkkua, Violifen pizzajuustoa (tähän vinkkaan, että olisi kannattanut raastaa juusto eikä viipaloida). Sitten uuniin kuumenemaan, että juusto sulaa ja sit ääntä kohti hyvän oluen tai siiderin kera! Täytyy sanoa, että perheen pienin 4-vuotias halusi maistaa myös mun ruokaa, muut pidättäytyi tällä kertaa omissa tortilloissaan.







Tämä Violifen juusto on kerrankin lähellä oikean juuston makua sekä sulaa ruokaan. Aika moni vegaanijuusto on aika kumimaista ja se on ihan ymmärrettävää. Juuston tekeminen vegaanisena on mielestäni se vaikein rasti. Siksi en ole kokonaan vielä pystynyt luopumaan juustosta, mutta ainakin löysin nyt yhden korvikkeen, jolla korvata välillä ruokaa käytettävät juustot.


Mother of sauces! Huhuh miten loistava keksintö ja ihan vegaanisena. Vönerillä oli kaksi kastiketta maistettavana ja tämä oli mielestäni se paras. Toinen kastike oli Chili Mayo.


Lord of Tofu oli uusi merkki, jonka bongasin messuilta. Loistavia tuotteita. Tämä tuote ainakin tuli lemppariksi ja vakituiseen käyttöön, kunhan vain bongaan mistä kaupasta sitä saa ostaa... Vinkkejä otetaan vastaan, jos bongaatte :)






Erinomaista viikonlopun mättöruokaa kokonaan vegaanisena ja gluteenittomana!





Kommentit

Suositut tekstit